Amsterdam

NIZOZEMSKA (NETHERLANDS)

-

  • trajanje: 4 Dana / 3 Noci
  • Prijevoz: Zrakoplov
  • Cijena: 2695 Kn
Polasci:

Amsterdam

Polazak iz: Split,Zagreb

Amsterdam Top 5 mjesta za posjetiti, Amsterdam Museum- (nekadašnji Povijesni muzej Amsterdama) u kojemu ćete upoznati razvoj grada od početka do danas. Tamo su izloženi zanimljivi predmeti poput cipela starih 700 godina. Tu je i muzej čudnog naziva „Museum Ons' Lieve Heer op Solder , a to je zapravo mala sakrivena crkvica u Crvenoj četvrti koja je nedavno vraćena u stanje u kakvom je bila u 17. stoljeću. Kanali Amsterdama- Možete ih pratiti pješke, biciklom ili skuterom, no najboljii doživljaj će svakako biti ako uplatite jednu od brojnih tura po rijeci Amstel. Crvena četvrt- Amsterdamska Crvena četvrt jedna je od najpoznatijih četvrti na svijetu, a popularna je po velikom broju žena i djevojaka. Kuća Anne Frank- Barem jednom u životu čuli ste ime ove mlade djevojčice čiji je životni san bio izdati roman. Njezina se želja ispunila, ali ne za njenog života. Posjetite kuću u kojoj se nalaze skrivene prostorije, gdje je nastalo ovaj poznati roman. Iznajmite bicikl- Amsterdam je jedan od rijetkih gradova koji je prilagođen za bicikliste. Bicikl možete iznajmiti,a i najpopularniji je Yellow Bike.

1. dan - SPLIT/ZAGREB - ZAANSE SCHANS- AMSTERDAM
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 min. prije polijetanja. Direktan let zrakoplovom Croatia Airlines OU 450 za Amsterdam u 8.25 sati. Nakon slijetanja, vožnja sjeverno od Amsterdama do rijeke Zaan, posjet tradicionalnom selu Zaanse Schans, poznatom po vjetrenjačama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funciji krajem 18. st., još 5 ih radi. Obilazak jedne od vjetrenjača te radionice klompi i farme sira. PO dolasku u Amsterdam, smještaj u hotel. U dogovoru s vodičem, odlazak javnim prijevozom do Trga Dam, Kraljevske Palače, glavne trgovačke ulice Kalverstraat, trga Leidseplein te četvrti „crvenih svjetiljki“. Uživajte u ozračju „grada kulture“ koji, osim što je „muzej na otvorenom“ ujedno je i grad zabave te užurbana evropska prijestolnica. Noćenje.
2. dan - AMSTERDAM (FAKULTATIVNI IZLET "HOLANDSKA TURA")
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet “Holandska tura” (doplata kod prijave): vožnja do slikovitog gradića Delft, poznatog po manufakturi plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, Gradska vijećnica, Stara crkva, povijesna jezgra . Nakon kratke šetnje, nastavak vožnje do Rotterdama, panoramska vožnja gradom, toranj Euromast, neobične kubične kuće (Cube House) arhitekta Pieta Bloma. Nastavak vožnje do Den Haaga: Binnenhof - sjedište gornjeg i donjeg parlamenta, Parlament, Palača mira, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavak do Scheveningena, poznatog ljetovališta na sjeveru, slobodno vrijeme za kratku šetnju, te povratak u Amsterdam. Po povratku u Amsterdam predlažemo da kozmopolitski gastronomski dojam grada zaokružite večerom u jednom od brojnih restorana internacionalne kuhinje. Noćenje.
3. dan - AMSTERDAM
Doručak. Prijepodne, predlažemo posjet nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Obzirom da je Amsterdam grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima poffertjes ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Noćenje.
4. dan - AMSTERDAM - ZAGREB / SPLIT
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke Schiphol, prijava na let zrakoplovom Croatia Airlines OU 451 za Zagreb. Polet zrakoplova u 11.20 sati, s dolaskom u Zagreb u 13.15 sati. Nastavak leta za Split. Organizator putovanja-Kompas d.d.turistička agencija
UKLJUCENO - prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Amsterdam - Zagreb; - 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama - povratni transfer zračna luka - hotel; - razglede prema programu - pratitelj na putovanju, - jamčevinu i troškove organizacije programa

NIJE UKLJUCENO - zrakoplovne pristojbe iz Zagreba 1.050 kn; iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule 1.150 kn (podložne promjenama) - doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: 370 kn - doplatu za jednokrevetnu sobu 1.100 kn - fakultativni cjelodnevni izlet “Holandska tura” (najmanje 15 prijavljenih, doplata kod prijave) 450 kn za odrasle, a 350 kn za djecu do 12 godina

DOPLATE
DoplateCijena

Upit

Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Predmet poruke  
Polazak
Poruka  

Atrakcije u blizini

Da biste mogli rezervirati morate biti registrirani! Ukoliko ste novi korisnik najprije se registrirajte pa onda prijavite!