Hrvatska raj za ljubitelje vina

Hrvatska se može pohvaliti velikim brojem odličnih vinarija koje imaju puno toga za ponuditi. Neke od najboljih vinarija proizvode više od 5000 boca vina godišnje, što je dovoljan dokaz ljubavi I strasti prema vinu. Kao država sa velikim brojem vinarija I odličnih sorti vina, Hrvatska postaje pravi raj za sve ljubitelje vrhunskog vina. Hrvatska je jedna od najposecenijih destinacija za odmor u Europi i sa svojom dugom tradicijom vinogradarstva odlična je lokacija za posjetiti ako ste pravi zaljubljenik u vina .

Najpopularnije sorte vina u Hrvatskoj su Istarska malvazija, Plavac Mali i Refasco. Vino u Hrvatskoj postoji od davnina. Zabilježeno je da su neke sorte prisutne još vremena antičke Grčke. Postoji nekoliko stotina različitih regija od kojih svaka ima nešto posebno za ponuditi ljubiteljima. Kontinentalna i obalna Hrvatska su dvije glavne regije u kojima se proizvodi puno fantastičnih sorti vinove loze. Bijelo vino je najčešći izbor u Hrvatskoj s najvećom ponudom različitih sorti ove vrste vina.

Crno vino je također jako rasprostranjeno, dok rose čini samo mali udio u ukupnoj godišnjoj proizvodnji. Razrijeđena vina s običnom ili mineralnom vodom su popularan način konzumiranja ovog pića u Hrvatskoj. Kada se nađete u Hrvatskoj postoji nekoliko fantastičnih vinarija koje jednostavno morate osobno doživjeti. Zbog male količine proizvodnje, nažalost, rijetko da ćete imati mogućnost kupovine proizvoda ovih vinarija u vašim lokalnim supermarketima.

Bibich, obitelj iz grada Šibenika, vlasnici su vinarije koja Vam pruža mogućnost uživanja u ukusnim jelima uz vrhunska domaća vino. Ova vinarija nalazi se na predjelu bogatim suncem, koje pomaže u stvaranju ukusnih sorti bijelog i crnog vina. Vino Lučica je odlično vino koje dolazi od sorte stare preko pedeset godina. Svaka loza proizvede samo pola boce vina godišnje, koje se ona više od godine dana čuva u drvenim bačvama. Katunar , obitelj s otoka Krka već generacijama, radeći zajedno te prenoseći tajne s koljena na koljeno proizvodi vrhunsko vino, koristeći se vrhunskom tehnologijom. Plod toga je niz pjenušavih, crnih i bijelih vina. Pogled iz vinarije Katunar seže preko velikih vinograda te su savršeni dodatak vašoj sesiji degustiranja vina.

Specijalni distributeri vina pronaći će Vam neke od vaših omiljenih vrsta i kada se vratite kući, jer obadvije , gore spomenute obitelji izvoze neke od svojih proizvoda. Vino tours se još jedan fantastičan način uživanja u vinu što ima u ponudi u Hrvatskoj. Vodič će Vas naučiti o nekima od iskusnih obitelji i tajnama koje oni čuvaju godinama. Bilo da želite posjetiti ravnice Slavonije , obalna područja Dalmacije ili brda u Istri postoji neka od vinskih tura za Vas. Nemojte puno dvoumiti, prijavite se ako želite iskusiti blagodati od ove fantastične nacije proizvođača vina.